<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8548827\x26blogName\x3dScientist+of+the+Invisible\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://sci-inv.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://sci-inv.blogspot.com/\x26vt\x3d-3465688611318208286', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Scientist of the Invisible

Too much ammunition lately, not enough self-control.

De 10 Meest Irritant Voetbalteams

Toch bijna medelijden gekregen met PSV vanavond. En ik begin Vogel zelfs een goede voetballer te vinden. Snel weer even bij zinnen komen met een overzicht van de meest irritante voetbalteams:
 1. Noorwegen
  De minimalistisch manier waarop een goed Juventus een tegenstander met 1-0 af kan maken is mooi vanwege de minachting die er uitspreekt. Haat ook, meestal belichaamd door Montero die weer eens een duur enkeltje verbrijzeld. Haal je die emotie weg, door bijvoorbeeld elf brave blozende vikingzonen het veld in te sturen, dan heb je Noorwegen, het meest afschuwelijke voetbalteam op aarde.
 2. Sturm Graz
  Een team met een naam die klinkt als een SS-divisie dat ook nog eens speelt in het Arnold Schwarzenegger-stadion. Dat doen ze in die typische Oostenrijkse stijl, die de ultra-verdedigende Italiaanse instelling combineert met een Duits gebrek aan creativiteit.
 3. Inter Milaan
  Inter is een zwart gat. Het is de plek waar getalenteerde voetballers heen gaan om te verpieteren. De woorden 'Inter' en 'sprankelende wedstrijd' zul je ook nooit in een zin aantreffen.
 4. Borussia Dortmund
  Om de een of andere reden is in Nederland Bayern München de belichaming van alles wat er fout is met Duits voetbal geworden. Terwijl München toch best een mondaine stad is en het team dat er vandaan komt nou zowat het enige Duitse team is dan nog wel eens een leuke speler opstelt. Borussia Dortmund daarentegen komt midden uit het Ruhrgebied, speelt in fluorescerend gele shirts en heeft als sterspeler Jan Koller. Logischerwijs is het de populairste club van Duitsland.
 5. Manchester United
  Bij Man Utd moet ik altijd meteen denken aan de Bulldog en dat Sky sportcafé ernaast in Amsterdam. Man Utd, dat ademt de sfeer van kleine opdondertjes met stekeltjeshaar en hoodies die knetterstoned hun slapper vriendin onderkotsen.
 6. Brazilië
  In Brazilië wonen ongeveer 186 miljoen mensen. Dat maakt het met een straatlengte voorsprong het grootste voetballand. Niet gek dus dat er af en toe eens iemand geboren wordt die aardig kan voetballen. Eigenlijk is het vreemder dat het elftal meestal bestaat uit acht of negen knalgele hobbezakken (met name in de verdediging) en tweede goede spitsen die met hun bevliegingen het land naar weer een plichtmatige wereldtitel leiden. Wij gapen nog eens.
 7. PSV
  De club die op de meest onelegante wijze ooit de Europa Cup I won. Daar hadden ze dan wel eerst alle goede spelers van Ajax voor opgekocht.
 8. Club Brugge
  Club Brugge wordt regelmatig kampioen van België. Dan mag het voor even Europa in, waar het de functie heeft van de nietige mug die je wel de hele nacht wakker houdt en de volgende ochtend de nodige jeuk bezorgt.
 9. FC Utrecht
  De personificatie van het 'net niet'. Zelfs een reisje naar Warschau of Boekarest zit er dit jaar niet in.
 10. Chelsea
  Die lelijke SUV's heten in Engeland ook wel 'Chelsea-tractors'. Oftewel: Chelsea staat voor poenerig, opgeblazen, lomp, onelegant en geldverslindend.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

12:44 p.m.

Beetje ouwe koeien, die fluoriserende shirtjes zijn ook alweer van 3 jaar geleden.

posted by Anonymous Sjoerd on 12:44 p.m.
 2:44 p.m.

ik nomineer Ajax. hehe.

te lui om redenen te verzinnen.

Club Brugge.. beetje racistische club ook volgens mij... (het publiek dan)

Ik vond Noorwegen wel cool toen ze die Egil Olsen (ofzoiets) als coach hadden. De computerprofessor.

Beste club ever: Dynamo Kiev

Irritant: alle clubs met teveel geld. (Chelsea, Ac Milan en met name Real Madrid)

Barcelona is hopeloos omdat die mafketel van een Cruijff daar zoveel invloed heeft.

posted by Blogger Ludo on 2:44 p.m.
 8:10 p.m.

Met 8 van de 10 wel eens eigenlijk (Chelsea is al jarenlange favoriet, van toen ze nog elk jaar 11e werden en er geen hond kwam kijken, op wat kaalgeschoren jongens na die nu Wormwood Scrubs bevolken; PSV heeft veel goodwill gewonnen bij mij de afgelopen jaren, geen idee waarom precies, begon al in de Gerets-tijd. Vanaf dat ze de laatste Ajakkecied (Vanenburg?) eruit geduwd hebben eigenlijk).

posted by Blogger Koen on 8:10 p.m.
 12:27 a.m.

LOL, voor één keer kan ik eens met voetbal lachen.

posted by Blogger Vincent Romain on 12:27 a.m.
 3:35 p.m.

Ha, mooi dat Omar inmiddels een antwoord heeft geformuleerd. Bij hem ben ik het, voorspelbaar, slechts met 2 entries eens: Brazilië en Rangers (wat gespeld wordt zonder 'Glasgow' natuurlijk, we werken niet bij het ANP dacht ik).

posted by Blogger Koen on 3:35 p.m.
 3:51 p.m.

Oh, en aangezien ik het dus met 8x Martijn en 2x Omar eens ben, hoef ik dit zelf niet meer te doen :-)

Maar anders hadden er waarschijnlijk óók nog ingestaan (om een wel heel drukke top 10 te creeëren):

-Lazio. De racistische fans uit de buitenwijken, het legitimeren van dat racisme door de clubleiding, door nu al jaren bijna geen zwarte spelers te contracteren (wat Dabo daar nog uitspookt is me een raadsel), en inmiddels zelf actief bezig is in die richting, door Paolo Hitlergroet DiCanio tot aan zn pensioen bezig te houden. Dan de laffe lichtblauwe kleur tegenover het stoere Romeinse donkerrood/oranje.

-Arsenal. Niet zo erg als Man United, maar ook heel fout. Vroeger omdat ze altijd met bloedeloze 1-0'etjes wonnen, nu misschien nog wel meer omdat ze met flitsende 3-1's winnen, waarvan het grootste deel te danken is aan de irritantste voetballer na Rivaldo, Henry.

-Frankrijk. Jaja, 1982-84 was prima, met Platini en Giresse en zo. Maar sindsdien zijn het natuurlijk gewoon een stel Duitsers. Verreweg het mooiste aan het WK van 2002 was de aftocht van de versleten '98-ploeg onder leiding van Opa Zidane (1 jaar jonger dan ik ben).

-NAC. Verplicht als Willem II-fan. Ook geen redeeming qualities verder, het foeilelijke geel/zwart (zie ook: Roda, Vitesse; wie verzint zoiets?) draagt alleen maar bij aan de ellende.

-Ajax. Zou natuurlijk nummer 1 zijn. Alles wat fout is aan voetbal komt daar samen. De fanatieke fans met hun gekoketteer met het Jodendom, de dagjes-fans uit Paterswolde die na 3 foute passes de trainer uitfluiten, de afschuwelijke arrogantie op niks dan een antieke historie gebaseerd, de knulletjes die op huh 17e debuteren en meteen scoren en denken dat ze een geschenk uit de hemel zijn, de definitieve commercialisering en Kapitalisering van de sport, met patjepeër Van Eijden, een voorzitter van de Rotary, de Arena's waarmee je veel te dure knakworst betaalt. Louis van Gaal. De '1' op de stropdas. Wesley Sneijder. De manier (treurige nipte overwinningen tegen Den Bosch) waarop AZ van zn rechtmatige CL-deelname wordt afgehouden. Ronald Koeman.
Ajax is de duivel.
(En daar hebben wij met 1-0 van gewonnen. Onterecht ook nog. Soms is voetbal zó mooi :-)

posted by Blogger Koen on 3:51 p.m.
 4:53 p.m.

In geen competie wordt zo vaak gescoord als de Noorse. Schijnt.

Die 9. van Omar vind ik ook wel wat gemakkelijk. Maar goed, als ik aan irritante clubs denk kan ik quasi-rationeel ook niet om A. heen. (Ik wilde eigenlijk "elke club waar Johan Cruijff" ooit aan verbonden was typen, maar toen bedacht ik me '83.) Ook: Heerenveen. En Vitesse.

posted by Anonymous Martijn Grooten on 4:53 p.m.
 4:55 p.m.

En Frankrijk en Brazilie natuurlijk.

posted by Anonymous Martijn Grooten on 4:55 p.m.
 5:35 p.m.

Waarom Heerenveen trouwens?

Ik moet zeggen dat Martijn wel een punt heeft met Utrecht. De laatste jaren toch een hele nare schopploeg. Maar ja traditie dat is toch ook belangrijk. ;)

posted by Blogger OMC on 5:35 p.m.
 7:55 p.m.

Ja, precies. Iets wat Liverpool natuurlijk volledig mist :-P

posted by Blogger Koen on 7:55 p.m.
 10:14 p.m.

Ja traditie in irritant zijn.

(ik had het natuurlijk over traditie van aartsvijanden, zeg maar Ajax - Feyenoord. Of errr... Nac -WII. Dan kan bijvoorbeeld Den Bosch opeens irritant worden maar dan vind je die echt niet erger dan NAC, toch? ;)

posted by Blogger OMC on 10:14 p.m.
 12:28 p.m.

Je hebt in Argentinie een bijzonder zwakke ploeg die 2003/2004 nog ver kwam (of zelfs won) in de bekercompetitie. Alleen maar omdat ze hoog in de Andes voetballen en alle bezoekende teams verslaan in de ijle lucht, uit verliezen ze meestal. Cuyo heet de club. Per definitie irritant dus als je bijvoorbeeld een Boca-man bent.

En als Bolivia thuis speelt in La Paz hebben ze ook nogal een thuisvoordeel op zo'n 4km boven zeeniveau. Stel je voor dat Andorra 2,5 tot 3 km hoger zou liggen...

posted by Blogger 11/3 on 12:28 p.m.
 8:07 p.m.

Koen heeft natuurlijk helemaal gelijk wat betreft Ajax (behalve dan mede-Zaankanter Koeman, prima man, matige trainer.) Maar als stadsmens en Noord-Hollander moet ik wel pro zijn. Ajax, Feyenoord en Sparta zijn de enige voetbalploegen met een enigszins urban uitstraling. PSV-fans noemen zichzelf 'boeren'.

posted by Blogger Martijn on 8:07 p.m.
 11:57 a.m.

Het NAC shirt mag dan saai geel-zwart zijn.. dit jaar werden ze gesponsord door Quick en dat zorgde voor hippe retro-shirts. Best cool.

posted by Blogger Ludo on 11:57 a.m.
 12:51 p.m.

Waarom Heerenveen trouwens?

Dat vermoeiend brave Hielke en Sietse Klinkhamer-imago. (Toegegeven, soms ben ik er ook vatbaar voor. Foppe is een fijne man lijkt me.)

posted by Anonymous Martijn G on 12:51 p.m.
 3:26 p.m.

Hahaha...daar zit wel wat in. Ze zien er altijd uit alsof ze net uit het weiland zijn komen aan rennen na een deksels avontuur met De Kameleon en De Vijf.

Foppe is trouwens niet meer trainer daar, dus daar hoef je het niet voor te laten.

posted by Blogger OMC on 3:26 p.m.
 3:52 p.m.

Toch noemen de fans van Heerenveen zich niet de 'boeren' of 'de superboeren'.

Weinig Inter-haters valt me op.

posted by Blogger Martijn on 3:52 p.m.
 5:25 p.m.

Ik kan me nog herinneren dat Inter een hele mooie club was. Beetje het Spurs verhaal...vergane glorie. Meer triest dan irritant.

(in Italie ben ik toch meer een AS Roma man. Alhoewel Juve gisteren Milan ook weer een ouderwetse Italo-streek heeft geleverd. Prachtig.)

posted by Blogger OMC on 5:25 p.m.
 1:28 p.m.

Samp!

[maar Roma is ook OK hoor]

Hm, 10 coolste voetbalclubs dan maar?

posted by Blogger Koen on 1:28 p.m.
 4:10 a.m.

Hi. Nice Blog. Like soccer? Check this Dutch world championship Soccer Site In Dutch we say wk2006

posted by Anonymous wereldkampioenschap on 4:10 a.m.
 9:17 a.m.

Hi. Nice Blog. Like soccer? Check this Dutch world championship Soccer Site In Dutch we say wereldkampioenschap 2006

posted by Blogger alberthaanstra on 9:17 a.m.
 » Een reactie posten